5/5
ZAR 15.500.000

Living area

850 m²

Plot size

2000 m²

PArking

8 car(s)

Bedrooms

9

Baths

9

Year build

2010

Description

Een architectonische parel in een uniek en reuze gezellig dorp op een schiereiland aan de Indische oceaan. Midden in de natuur en genietend van strand en oceaan. Een land met rust, ruimte en een prachtige natuur waar bijna altijd de zon schijnt. 

Beschrijving woonhuis / guesthouse  

In 2005 hebben we op wat oudere leeftijd (eind 50) een nieuwe stap gezet om een modern huis  te ontwerpen. Het guesthouse is gebouwd in St Lucia Estuary, KwaZulu-Natal. Het doel is om hier rustig te wonen, te reizen en een paar kamers te verhuren. In de loop der jaren is het verhuren van een paar kamers uitgelopen tot een boutique guesthouse (Serene-estate Boutique Guesthouse) met 7 kamers. In de beginperiode hebben wij vaak het guesthouse gesloten en gingen op vakantie. Na een aantal jaren hebben wij besloten om een manager in dienst te nemen en extra kamers te maken. De manager woont in het guesthouse en runt het hele guesthouse. Dat betekent dat wij nog steeds veel reizen of naar ons  appartement dichtbij Ballito gaan. Niets is fijner om lekker op stap te gaan en ondertussen wordt het geld verdient (investering). 

St Lucia ligt aan de noordoostkust direct aan de Indische Oceaan. Op 100 km van de grens met Mozambique. Na een druk leven in grote steden wilden we iets anders, dicht bij de natuur wonen. Meer ontspannen maar niet in de middle of nowhere. St. Lucia wordt eigenlijk omringd door het grote en unieke iSimangaliso Wetland Park (330.000 ha). Dat als eerste UNESCO-werelderfgoedlijst van Zuid-Afrika staat. Voor ons zijn sociale contacten en basisvoorzieningen belangrijk. Winkels, restaurants, ziekenhuis, medisch centrum, luchthaven en sporten in de buurt is belangrijk.

Goede schoolvoorzieningen zijn dichtbij.  St Lucia heeft dit alles te bieden. Het is het mooiste, gezelligste en veiligste dorp van Zuid-Afrika. St Lucia wordt internationaal erkend als een belangrijke toeristische bestemming. Zomer en winter mooi weer, subtropisch, prachtige stranden en andere bekende wildparken om ons heen. Voor visliefhebbers een walhalla met mogelijkheid om een eigen boot aan te schaffen en naast het woonhuis te stallen.

Het volledig ingerichte (self-supporting) woonhuis/guesthouse wordt met alles erop en eraan inclusief website, 50 KV generator, eigen water via 2 waterputten en CCTV  verkocht. Met andere woorden, de nieuwe eigenaar die als guesthouse door wil gaan kan de exploitatie onmiddellijk voortzetten.

Facilities

Wi-Fi
Heated Pool
Airco
Heating
Gated community
Washer and dryer
Garden
Solar power
Bathroom en suite
Free parking
Foto L4Y
Property Manager Lodge for You
Johan de Boer
Netherlands
Languages
Netherlands
Socials:

Similar Villas

ZAR
Living area
Plot size
Bedroom(s)
5/5
ZAR
Living area
Plot size
Bedroom(s)
5/5
ZAR
Living area
Plot size
Bedroom(s)
5/5
ZAR
Living area
Plot size
Bedroom(s)
5/5
ZAR
Living area
Plot size
Bedroom(s)
5/5

Get in contact with us

Naam*
Adres*
E-mail*
Phone number*
Interested in*

Your property here?

Your name*
adress*
your adress
Your email*
Your message*

Send Message to Seller​

Your name*
Your email*
Your message*

Select language